Əsas səhifə | Xəbərlər | SDU-nin tələbələrdən ibarət komandası Beynəlxalq olimpiadada diploma layiq görüldü
Bu gün Sumqayıt Dövlət Universiteti (SDU) dünyanın aparıcı Ali təhsil müəssisələri ilə ikitərəfli əməkdaşlıqla, beynəlxalq təhsil proqramlarında iştirakı, müxtəlif elm-təhsil qurumları ilə birgə layihələrin həyata keçirilməsinə , beynəlxalq assosiasiyalarında təmsil olunmaqla, xarici ölkələrin Azərbaycandakı səfirlik və nümayəndəlikləri, eləcədə beynəlxalq təşkilatlarla əməkdaşlıq etməklə əlaqələrini genişləndirir. 2015-ci ildə SDU ilə Ufa Dövlət Neft Texniki Universiteti (UDNTU) arasında əməkdaşlıq müqaviləsi bağlanmışdır. Bundan başqa SDU və UDNTU Rusiya–Azərbaycan Ali təhsil müəssisələri Assosiasiyasının həmsədr universitetləridir. Universitet tələbələri qarşılıqlı olaraq təşkil olunmuş elmi konfranslarda, olimpiadalarda, festivallarda, sərgilərdə, yay məktəbində iştirak etmiş və uğurlar qazanmışlar.
Cari ilin may ayının 24-də növbəti dəfə UDNTU-də qarışıq (əyani və distant) formatda prof. K.F.Boqatıx adına “Kimya texnologiyasının proses və aparatları” fənnindən IV beynəlxalq tələbə olimpiadası keçirilmişdir.
Olimpiadada ümumilikdə Rusiya Fedrasiyasından (Moskva, Sankt-Peterburq, İrkutsk, Ekatirinburq, Samara, Perm, Yaroslavl, Qroznu, Tver, Tomsk, Kazan, Salavat və UFA), Azərbaycan (Sumqayıt), Qazaxstan (Atırau), Özbəkstan (Fərqanə), Afrika ölkələri və Kubadan 20 komandada 69 tələbə iştirak etmişdir.
Olimpiadaya SDU-nin Kimya və biologiya fakültəsinin Kimya mühəndisliyi ixtisası üzrə təhsil alan 311 saylı qrupunun tələbələri Qönçə Əhmədova, Nərmin Xasıyeva, 312 saylı qrupun tələbəsi Solmaz Məhəmmədzadədən ibarət komanda ilə qatılmışdı.
Komanda olimpiadanın diplomuna layiq görülmüş, yüksək səviyyədə iştiraka görə UDNTU-nin rektoru dos.Oleq Baulin tərəfindən universitetimizin rektoru professor Elxan Hüseynovun adına təşəkkür məktubu göndərilmişdir.