Əsas səhifə | Xəbərlər | Əməkdaşlarımız İngiltərənin Azərbaycanda fəaliyyət göstərən British Council təşkilatının növbəti vebinarında iştirak etdilər
İyunun 8-də Newcas Universiteti (Böyük Britaniya) və İqtisadi İslahatların Təhlili və Kommunikasiya Mərkəzinin ev sahibliyi etdiyi Creative Spark layihəsi çərçivəsində 3-cü silsilə vebinar keçirildi. Vebinarda Sumqayıt Dövlət Universitetinin İnformasiya və Texnologiyalar Mərkəzinin əməkdaşları: Anar Dünyamalıyev və Murad Hüseynli iştirak etdilər.
Vebinarda Dr. Fiona Whitehurst Stanford Universiteti məktəbinin beşmərtəbəli dizayn düşüncə modelini sinifdə həmkarı ilə necə (və nə üçün) istifadə etdiyini izah etdi. Daha sonra dizayn düşüncəsini təşviq etmək üçün hazırlanmış praktik qrup sinif fəaliyyətinin onlayn mühit üçün praktik fəaliyyətə necə uyğunlaşdırdığını göstərdi.
Qeyd edək ki, Dr. Fiona Whitehurst, Newcastle Universiteti Biznes Məktəbində baş müəllim və tədqiqat direktoru kimi fəaliyyət göstərir. Newcastle Universitetinin İqtisadi İslahatların Təhlili və Kommunikasiya Mərkəzi ilə ortaqlığı 2018-ci ildə başladığından bəri British Council-ın “Creative Spark” proqramında iştirak etmişdir. O, 2019-cu ilin may ayında Azərbaycanın təhsil işçiləri üçün Newcastle təhsil turu təşkil etmiş və ilin sonunda yaradıcı müəssisələrlə işləyən istedadlı tələbələrin iş problemləri, planları və hədəfləri barədə yeni fikirlər təqdim etmək üçün işləyən bacarıqlı tələbələri görən yenilikçi bir seminar olan Createathon'u aparmaq üçün Bakıya gəlmişdir. Onun tədqiqatları dərin keyfiyyət araşdırmaları yolu ilə proseslərini və metodlarını anlamaq üçün mikromüəssisələrlə qarşılıqlı əlaqəyə yönəlmişdir. Dr. Fiona Whitehurst Biznes məktəbində “Yaradıcılıq: incəsənət, biznes, yaradıcılıq üzrə magistr proqramlarımızdakı nəzəriyyələr, tətbiqetmələr və innovasiya, yaradıcılıq və sahibkarlıq üzrə magistr dərəcələri” adlı bir modulu tədris edir.
Sonda Dr Fiona Whitehurst iştirakçılarının suallarını cavablandırdı.