İyunun 9-da Sumqayıt Dövlət Universitetində “Rusiya Elmi İstinaq İndeksi (РИНЦ) eLibrary.ru elektron məlumat bazasından istifadə qaydaları” üzrə təlimlərdə iştirak edən dinləyicilərlə “SDU əməkdaşlarının РИНЦ eLibrary.ru Beynəlxalq məlumat bazasının və Science İndex sisteminin istifadəçisi olmaqla əldə etdikləri üstünlüklər və yaxın perspektivdə fakültələr üzrə təlimçilərin vəzifələri” adlı tədbir keçirildi.
Tədbirdə təlim iştirakçıları fakültələrdə gördükləri işlər barədə hesabatla çıxış etdilər, əldə olunan üstünlük və yaxın perspektivdə qarşıda duran məsələlər haqqında müzakirələr apardılar.
Tədbirdə Elm və innovasiyalar üzrə prorektor professor Ramazan Məmmədov çıxış edərək eLibrary.ru-da istifadəçi qismində və “Science Index” sistemində müəllif qismində qeydiyyatdan keçməyin, РИНЦ platformasında elmi yeniliklər, müasir elm dünyasında büyük nüfuza malik elmi jurnallar haqqında məlumatları mütəmadi olaraq izləməyin, bu jurnallarda nəşr olunan məqalələr ilə tanış olmağın, onlara rəy vermək və bir müəllif olaraq onlarda məqalə çap etdirməyin zəruri olduğunu əməkdaşların diqqətinə çatdırdı.
Sonda təlim iştirakçılarına rektor prof. Elxan Hüseynov tərəfindən imzalanmış sertifikatlar təqdim edildi. Sertifikat alan fakültə nümayəndələrinə digər fakültə əməkdaşlarına müvafiq təlimləri keçmək səlahiyyəti verilir.
Qeyd edək ki, təlimlər SDU-nun rektoru prof. E.B.Hüseynovun 16.03.2021-ci il tarixli R-13/1 saylı əmrinə əsasən keçirilmişdir.